fredag 22. januar 2010

Geir Hasnes presenterer Gentle Giant, del 3

Torsdag 28. januar kl. 19:00 på Cafe månefisken

Endelig får vi del 3 av Geir Hasnes sin presantasjon av Gentle Giant! Den lenge etterlengtede kvelden siden onsdag 26. Mars 2008 på progkjeller.

Gentle Giant oppfattes av mange som det ultimate progband. Genesis spilte bedre teater, ELP hadde bedre keyboard- og trommevirtuoseri og bedre solist, King Crimson hadde mørkere og mer intens gitar og mer eksperimentell besetning, Jethro Tull hadde mer sangbare melodier, osv. osv. Men Gentle Giant hadde mest av det som jeg tror gjør komposisjoner tidløse, nemlig kontrapunktikk. Stemmer og instrumenter glir inn og ut av fokus, bygger opp om hverandre, møtes og glir fra hverandre, i en grad som ingen andre progband er i nærheten av.

Gentle Giant brukte mange komposisjonsteknikker og ymse andre triks for å gjøre musikken spennende, interessant og bortimot uslitelig. Vi fokuserer på disse i denne progkjelleren, mens vi venter på at gruppa blir pensum i universitetets musikkutdannelse.

- Geir Hasnes

Velkommen!

ProgKjeller er et klubbkonsept hvor vi planlegger å spille alle tenkelige varianter av musikk med utgangspunkt i den progressive scenen, og da hovedsakelig fra 70-tallet. Eksempelvis: krautrock, Rock In Opposition, jazz-fusion, spacerock/psykedelia, Zeuhl, prog-folk, Canterbury, elektronisk, symfonisk, Kosmische og italiensk prog.

Fra 19.00 til 01.00 vil det det kun spilles PROG, mens servering av mat og drikke vil foregå som normalt.

2 kommentarer:

Skink_123 sa...

http://dekodet.blogspot.com/2008/02/gentle-giant-lt-for-lt.html

Film fra kveld en!

Skink_123 sa...

Geir Hasnes kommer til å starte en gang imellom 19.30 og 20.00 alt etter hvilket tog han rekker!