lørdag 22. mai 2010

"Norsk Progkjeller"


Endelig er tiden inne for en Progkjeller viet norsk progressiv/symfonisk rock. Da med hovedvekt på den obskure norske progrocken fra 1970-1990. Band som Popol Vuh, Ruphus og Høst skulle være velkjent for mange, men rundt omkring i glemselens kjellere og røykfylte øvingslokaler har det stadig vekk ulmet av kreativitet.


Få progband fikk platekontrakt på 70-tallet og arbeidsvilkårene for progmusikere i Norge har alltid vært sterkt begrenset. Dette medfører at store deler av den norske progrocken aldri er utgitt. Noen møtte veggen i konkurser, andre ble utkonkurrert av danseband, noen av medlemmene døde og innspillinger ble avbrutt underveis. Scandinavia, Hexagon, Craft, Octopus, Høgt Gras, Hades, Parkens Grøde, Bridges og Void er noen av disse. På den andre siden nøt noen av de talentfulle musikeren langt større suksess senere i band med annen musikkstil.


Jon Christian Lie fra radioprogrammet Uhørt på RadiOrakel har satt sammen et utvalg av det han kaller “et utvalg av obskur og mytisk norsk prog”. Det blir mange overraskelser!


Vel møtt!


ProgKjeller er et klubbkonsept hvor vi planlegger å spille alle tenkelige varianter av musikk med utgangspunkt i den progressive scenen, og da hovedsakelig fra 70-tallet. Eksempelvis: krautrock, Rock In Opposition, jazz-fusion, spacerock/psykedelia, Zeuhl, prog-folk, Canterbury, elektronisk, symfonisk, Kosmische og italiensk prog.


Fra 19.00 til 01.00 vil det det kun spilles progrock, mens servering av mat og drikke vil foregå som normalt.

Ingen kommentarer: