torsdag 24. januar 2008

Geir Hasnes presenterer Gentle Giant


Gentle Giant oppfattes av mange som det ultimate progband. Genesis spilte bedre teater, ELP hadde bedre keyboard- og trommevirtuoseri og bedre solist, King Crimson hadde mørkere og mer intens gitar og mer eksperimentell besetning, Jethro Tull hadde mer sangbare melodier, osv. osv. Men Gentle Giant hadde mest av det som jeg tror gjør komposisjoner tidløse, nemlig kontrapunktikk. Stemmer og instrumenter glir inn og ut av fokus, bygger opp om hverandre, møtes og glir fra hverandre, i en grad som ingen andre progband er i nærheten av.

Gentle Giant brukte mange komposisjonsteknikker og ymse andre triks for å gjøre musikken spennende, interessant og bortimot uslitelig. Vi fokuserer på disse i denne progkjelleren, mens vi venter på at gruppa blir pensum i universitetets musikkutdannelse.

- Geir Hasnes

A Short History of Gentle Giant ved Geir Hasnes
Progressiv rock – En kort innføring for samlere ved Geir Hasnes [PDF]

8 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Vi er flere som gleder oss til å høre det vi uten videre forventer blir en ungentle gigantisk Gentle Giant-presentasjon.

Eirik (14) sa...

Dette må tas opp på film! =O
Eirik 14 år

Gud sa...

gleder meg!!^^ :D

Christer sa...

Vi skulle kanskje tatt det opp på film, men det gjorde vi ikke Eirik. Geir Hasnes vil sannsynligvis presentere del to av Gentle Giants karriere i løpet av året. Han kom ikke lenger enn til 1972 og Octopus.

Øystein sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Øystein sa...

http://dekodet.blogspot.com/2008/02/gentle-giant-lt-for-lt.html

Link til mobilfilm tatt ca midt i evenemanget!

Øystein sa...

http://dekodet.blogspot.com/2008/02/
gentle-giant-lt-for-lt.html

Sånn da! Det er en linje, men for en eller annen grunn så ville ikke hele linken vises når jeg la den på en linje, legg inn begge i browseren så treffer du filmen fra kvelden!

Skink_123 sa...

Del 3 kommer på månefisken.